Ως «Food Catalysts» της εκδήλωσης

Οι The Bakers ιδρύθηκαν το 2007 με αντικείμενο το ψωμί. Εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, με παραγωγή της αρτοποιΐας επιτόπου σε κάθε κατάστημα ξεχωριστά, συνεχίζοντας την παράδοση του φούρνου της γειτονιάς. To 2009 δημιούργησαν κεντρικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, παράγοντας πλέον αυτόνομα το 100% των προϊόντων της The Bakers.

Στο πλαίσιο του TedxAthens, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τους The Bakers μεταξύ άλλων προϊόντα όπως μπάρα με φυστικοβούτυρο Χαϊτογλου και μαύρη σοκολάτα 60% Κολομβίας του οίκου Casa Luker, μπισκότο με χαρούπι Κρήτης και σοκολάτα Κολομβίας, μπισκότο με κανέλα Τουρκίας. Επίσης, ενημερώθηκαν σχετικά με την προέλευση των εκλεκτών υλικών που οι The Bakers χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι αυτό.