Σε συμφωνία με τα νέα premium business χαρακτηριστικά του Telegram, το messaging app επεκτείνει το ψηφιακό νόμισμά του, με όνομα Stars, στους premium χρήστες του για paid περιεχόμενο. Οι creators έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετατρέπουν τα Stars που κερδίζουν στην πλατφόρμα σε κρυπτονόμισμα και να επωφελούνται από διαφημίσεις σε έκπτωση.

Πέραν της πώλησης φυσικών προϊόντων, το Stars λανσαρίστηκε στις αρχές Ιουνίου και για να συμβάλει στην προώθηση της αγοράς και πώλησης ψηφιακών υπηρεσιών μέσω bots και mini apps συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας της Telegram.

Επίσης, η Telegram εισάγει για τους creators τη δυνατότητα να μετατρέπουν τα Stars τους σε Toncoin, ένα κρυπτονόμισμα, το οποίο φιλοξενεί η πλατφόρμα στο blockchain The Open Network, μέσω μιας εφαρμογής με όνομα Fragment. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους καναλιού να μεταφέρουν το κρυπτονόμισμα που απέκτησαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό χωρίς χρέωση.

Τα Stars είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην αναπτυξιακή στρατηγική της Telegram, προκειμένου να αποκτήσει κερδοφορία και πιθανότατα να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

(Πηγή: MediaPost)