«Ο Πάμπλο Πικάσο είπε κάποτε ότι τέχνη είναι η εξάλειψη του περιττού. Αυτή η δήλωση είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ στον περίπλοκο κόσμο του σύγχρονου marketing».

O Andrew Pearson, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Analytics & A.I. Intelligencia και ομιλητής του 1ου A.I. in Marketing Conference που διοργανώνει ψηφιακά η Boussias Events στις 4 Μαΐου, πιστεύει ότι πολλοί δημιουργοί θα συμφωνούσαν με τον Πικάσο, ειδικά όταν πρόκειται για τα μονότονα κομμάτια της δημιουργικής διαδικασίας, που ευχαρίστως θα έδιναν σε κάποιον άλλο, ακόμα και όταν αυτός ο άλλος είναι ένα ΑΙ bot.

Υπάρχει ο φόβος ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει ισοπεδωτική επίδραση στη δημιουργική παραγωγή, «οδηγώντας σε μια ομογενοποιημένη, καθοδηγούμενη από μηχανές μετριότητα που επιτρέπει σχεδόν σε οποιονδήποτε να παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα». Όμως θεωρεί ότι δεν θα καταστρέψει τη δουλειά του δημιουργού.  «Αντιθέτως, θα την κάνει πιο εύκολη, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στη δημιουργικότητα».

Στην παρουσίασή του, ο A. Pearson θα δείξει πώς η τεχνητή νοημοσύνη στο marketing μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργική διαδικασία σε αυτό. Πληροφορίες για το συνέδριο στο www.aimarketing.gr.