Με θέμα την οδική ασφάλεια και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, ενώ θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό καθημερινά, 09:00-21:00.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, από μικρή ακόμα ηλικία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το Δεκέμβριο 2016, μέσα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σώματος, προς τα παιδιά και τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές με θέμα «ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές – συμβουλές στους γονείς».

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η περαιτέρω αξιοποίηση των παιδικών δημιουργιών μέσα από την έκθεση, που περιλαμβάνει 214 ζωγραφιές.

Στο χώρο της έκθεσης, αστυνομικοί της Τροχαίας θα προσφέρουν εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ 12 ζωγραφιές θα επιλεγούν για να πλαισιώσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος.