Η Simpler προχωρά στο λανσάρισμα του Simpler Checkout, βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν online και κάνοντας εφικτή την αγορά προϊόντων, τόσο στον ψηφιακό όσο και στον φυσικό κόσμο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα πρώτα νούμερα από τα e-shops με τα οποία συνεργάζεται η Simpler δείχνουν διψήφια αύξηση στο ποσοστό μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες (conversion rate), μείωση του cart abandonment, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το 70% των παραγγελιών των εμπόρων γίνονται πλέον μέσα από τη Simpler.

Με 1 κλικ ή τη σάρωση ενός QR κωδικού, ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει απευθείας ένα προϊόν με ένα βήμα. Μπορεί απλώς να κάνει κλικ σε ένα link σε μια διαφήμιση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε newsletters, blogs κ.λπ. ή να σκανάρει έναν κωδικό QR σε ένα προϊόν ή σε μια διαφήμιση σε ένα περιοδικό ή και στην τηλεόραση.

Τα Checkout links ή οι κωδικοί QR μεταφέρουν απευθείας στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς για το προϊόν που θέλει να αγοράσει, συντομεύοντας τη διαδικασία. Η εταιρεία ιδρύθηκε από ειδικούς στο adtech & fintech και έχει χρηματοδοτηθεί με 1 εκατ. ευρώ από τους επενδυτικούς φορείς VentureFriends και MMC Ventures, καθώς και αγγέλους επενδυτές στον χώρο του fintech και του e-commerce.