Το «παρών» στην IFA 2022 δίνει η Samsung Electronics, όπου παρουσιάζει το όραμά της για τη δημιουργία, όπως αναφέρει, «του απόλυτου βιώσιμου σπιτιού μέσω προηγμένων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και στρατηγικών συνεργασιών». Ενδεικτικά, με την ανακοίνωση της υπηρεσίας SmartThings Home νωρίτερα φέτος, η Samsung συνδύασε τις συνδεδεμένες συσκευές με υπηρεσίες όπως το SmartThings Energy με τη λειτουργία AI Energy Mode για εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω βελτιστοποιήσεων.

Επιπρόσθετα, από αυτόν τον μήνα, στην ευρωπαϊκή αγορά, η Samsung παρέχει επιπλέον 10% εξοικονόμηση ενέργειας για τις νέες συσκευές πλυντηρίου Bespoke AI, τον καταψύκτη Bespoke Bottom Mounted και το Eco Heating System (EHS).

Συνολικά, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να διασφαλίσει, έως το 2023, ότι το 100% των μεγάλων συσκευών όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, κλιματιστικά οικιακής χρήσης και συσκευές EHS θα είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi και θα μπορούν να ενσωματωθούν στο SmartThings. Παράλληλα και σε συνεργασία με την εταιρεία Q Cells, έχει αναπτύξει το Net Zero Home, ένα αυτο-βιώσιμο, όπως το χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της, σπίτι, ικανό να παράγει και να αποθηκεύει βιώσιμη ενέργεια από ηλιακά πάνελς.