Μία νέα κοινότητα χρηστών τεχνολογίας, κατόπιν έρευνας στη χώρα μας

Με αφορμή την κυκλοφορία του Galaxy Note10 και Note10+, η Samsung Ηellas διερεύνησε την ύπαρξη και τις συνήθειες μίας νέας κοινότητας χρηστών που αναζητά ευέλικτες μορφές εργασίας, επιθυμεί να δημιουργεί ανά πάσα στιγμή και έχει υψηλές απαιτήσεις από την τεχνολογία.

Aυτή η νέα κοινότητα που η Samsung ονόμασε «New York Tribe» αποτελεί το 28% του πληθυσμού, συνδυάζει επαγγελματική και προσωπική ζωή, αναζητά την ελευθερία να εργάζεται ευέλικτα (80%) και να εκφράζεται δημιουργικά μέσα από την εργασία. Η έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με την Pollfish, διαπίστωσε πως η New Work Tribe ηλικιακά ανήκει στους μεγαλύτερους millennials (27-45), είναι multitasking (71%), με το επάγγελμα να αποτελεί το πάθος της (89%), ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι διατηρεί στενή σχέση με την τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία (84%) της New Work Tribe χρησιμοποιεί εφαρμογές γραφείου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή smartphone και επεξεργάζεται εικόνα και ήχο σε ποσοστό 68%. Το 70% αυτής της κοινότητας χρησιμοποιεί το smartphone για ψυχαγωγία, ενώ είναι συνδεδεμένη στα social media, δημιουργώντας περιεχόμενο γι’ αυτά σε ισάριθμο ποσοστό.