Συνεργασία της ATC με τον φορέα FactCheck Mongolia, εν όψει των εκλογών του 2020.

Ο φορέας FactCheck Mongolia, μια συμμαχία 20 και πλέον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εμπιστεύτηκε την πλατφόρμα Truly Media για να αντιμετωπίσει φαινόμενα παραπληροφόρησης. Η πλατφόρμα Truly Media αποτελεί ένα συνεργατικό περιβάλλον για την επιβεβαίωση του περιεχομένου που διαμοιράζεται στα social media (UGC), που αναπτύχθηκε από την Athens Technology Center (ATC) και τη Deutsche Welle (DW).

Ο Fact Check Mongolia οργανώθηκε από την Deutsche Welle Akademie, συντονίστηκε από το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας της Μογγολίας και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβρη του 2019. Στο πλαίσιο αυτό, φέρνει κοντά πάνω από 20 ΜΜΕ, από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς έως εφημερίδες και περιοδικά.

Εκπρόσωποι αυτών των οργανισμών αξιοποιούν την πλατφόρμα Truly Media και συνεργάζονται ώστε να αναλύσουν και να επιβεβαιώσουν πληροφορία από ψηφιακές πηγές, εστιάζοντας στις επικείμενες εκλογές του 2020.

Ο Νίκος Σαρρής, Διευθυντής του Innovation Lab της ATC, σημείωσε: «Η πλατφόρμα Truly Media ενσωματώνει την –άνω των 15 ετών – εμπειρία της ATC στον χώρο των MME. Η συνεργασία αυτή μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς συνδράμουμε στην έντονη προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση σε παγκόσμια κλίμακα».