Για τους Έλληνες, σύμφωνα με δεδομένα του Skyscanner
Το Λονδίνο, η Ρώμη, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και η Νέα Υόρκη, φαίνεται πως είναι οι δημοφιλέστεροι «Black Friday» προορισμοί για τους έλληνες ταξιδιώτες, ενώ η καλύτερη ώρα για να βρει κανείς φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι 6 το πρωί.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την παγκόσμια μηχανή ταξιδιών Skyscanner και βασίζονται σε έρευνα της αναζήτησης αεροπορικών για την ημέρα της «Μαύρης Παρασκευής» του 2017. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι φθηνότεροι προορισμοί για αεροπορικά από την Ελλάδα είναι η Σόφια, η Νάπολη και το Βερολίνο, ενώ οι προορισμοί που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη έκπτωση είναι η Κως, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, τα social media είναι αυτά που πυροδοτούν το ενδιαφέρον για ταξίδια, με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αναδεικνύονται σε εργαλεία που μπορούν να αυξήσουν δραστικά τις πωλήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων. Όλες οι τάσεις και εξελίξεις της digital αγοράς τουρισμού θα παρουσιαστούν στο συνέδριο Social Media in Tourism, στις 21 Ιανουαρίου 2019. Εκεί, έμπειροι διεθνείς και έλληνες ομιλητές θα μοιραστούν νέες τάσεις, καλές πρακτικές, tips και λύσεις για τον τρόπο που τα social media αξιοποιούνται για την αποτελεσματική προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη προσέλκυση ταξιδιωτών.