Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «My beach. Our planet» παρουσίασε η Pernod Ricard Hellas, με στόχο τη δημιουργία οικολογικής και βιώσιμης κουλτούρας συμπεριφοράς στις ελληνικές παραλίες. Η πρωτοβουλία αφορά στη δημιουργία πρότυπων beach bars βιώσιμης λειτουργίας και σε καθαρισμούς ελληνικών παραλιών σε συνεργασία με τη ΜΚΟ iSea. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα προβεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών της εστίασης για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας των ελληνικών beach bars, ενώ, υπό την καθοδήγηση της iSea και τη συμμετοχή των εργαζομένων της, καλεί εθελοντές πολίτες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στους καθαρισμούς, επιβραβεύοντάς τους.

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει από την Αττική με τον καθαρισμό 7 παραλιών και την εκπαίδευση beach bars κοντά σε αυτές. Αναμένεται δε να δημιουργήσει, όπως επισημαίνει η ίδια η εταιρεία, ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 30.000 τμ ελληνικών παραλιών. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που, με την πρωτοβουλία “My beach. Our planet”, προχωρούμε σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση με στόχο την αλλαγή στις ελληνικές παραλίες, αλλά και στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε, εκπαιδεύοντας τους συνεργάτες μας και τους πολίτες σε μια κουλτούρα βιώσιμης συμπεριφοράς στις παραλίες -ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της ελληνικής φύσης και του ελληνικού τουρισμού.

Η δράση μας αυτή -στην οποία συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas- αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας προς την ελληνική κοινωνία και στις αρχές βιωσιμότητας και υπευθυνότητας που διέπουν τη λειτουργία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως», δήλωσε ο Mathieu Lambotte, CEO της Pernod Ricard Hellas.