Η εταιρεία Παπουτσάνης προχωρά στην αξιοποίηση μέρους της παραγωγής της στη μονάδα Ριτσώνας Ευβοίας για την αποκλειστική παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών.

Αφιερώνει αποκλειστικά μέρος της παραγωγής της στη Ριτσώνα

Η εταιρεία Παπουτσάνης προχωρά στην αξιοποίηση μέρους της παραγωγής της στη μονάδα Ριτσώνας Ευβοίας για την αποκλειστική παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών. Πιο συγκεκριμένα, με στόχο να συνδράμει στον έλεγχο της επέκτασης του κορωνοϊού, η εταιρεία θα προχωρήσει στην παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών με χρήση οινοπνεύματος σε περιεκτικότητα 80% κατ’ όγκο.

Ταυτόχρονα, όντας πλήρως καθετοποιημένη, έχει δυνατότητα παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών και πωμάτων καθώς και παραγωγής μαζών και εμφιάλωσης σε μικρά ή μεγάλα μπουκάλια. Ήδη έχει ξεκινήσει την παραγωγή για μικρά φιαλίδια, περιεκτικότητας 25 – 80 ml, προς διάθεση στο ευρύ κοινό μέσω εμπορικών καταστημάτων ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και την παραγωγή φιαλών 300 – 1.000 ml.

Η Παπουτσάνης αρχικά θα παράγει 150.000 φιαλίδια τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης ενώ στη συνέχεια και εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, 250.000 φιαλίδια ανά 24 ώρες. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των έκτακτων αναγκών των πολιτών, η εταιρεία θα διαθέσει τα συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Επίσης, η Παπουτσάνης προσφέρει 52.000 τεμάχια προϊόντων προσωπικής υγιεινής και 30.000 αλκοολούχα απολυμαντικά φιαλίδια τσέπης στο ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογήσει την παροχή 30.000 περίπου επιπλέον σχετικών προϊόντων σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία και ΜΚΟ. Τέλος, προχωρά σε δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού, αξίας 26.700 ευρώ, καθώς έχει παραδώσει στο Νοσοκομείο Ελπίς δύο διφασικούς απινιδωτές, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα.