Με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του εργοστασίου της στον Πειραιά και με βασικό σύνθημα «Ξαναγεννιόμαστε», η Παπαστράτος ανακοίνωσε χθες σε ειδική εκδήλωση, νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ και παρουσίασε τη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, παρομοίασε τη συμπλήρωση των 90 χρόνων με μια στιγμή αναγέννησης για την εταιρεία: «Γιορτάζοντας τα 90 χρόνια ιστορίας μας κάνουμε μια νέα αρχή.

Τη νέα μας πορεία. Εκείνη μιας εταιρείας που αλλάζει, που εξελίσσεται, που στηρίζει, που συμβάλλει, που εργάζεται με πάθος προς το καλύτερο. Γι’ αυτό και σήμερα δεν είναι άλλη μια μέρα. Είναι μία άλλη μέρα». Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Παπαστράτος έχει σαφείς, μετρήσιμους στόχους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης και βασίζεται σε 5 πυλώνες: Καινοτομία προϊόντων, Υποδειγματική λειτουργία, Εργαζόμενοι και συνεργάτες, Περιβάλλον, Κοινωνία.

Ενδεικτικά, στόχος είναι μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος να προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα, το 100% των νέων ηλεκτρονικών συσκευών να φέρει τεχνολογία επιβεβαίωσης ηλικίας και το 40% των διευθυντικών θέσεων της εταιρείας να καλύπτεται από γυναίκες. Παράλληλα, η νέα επένδυση των 125 εκατ. ευρώ έχει στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, την επέκταση των εξαγωγών και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.