Εκπροσωπώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Innovation in Politics Awards

Για πρώτη φορά το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική και ο θεσμός των Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική (Innovation in Politics Awards), εκπροσωπούνται και στην Ελλάδα, μετά την έναρξη της συνεργασίας του Ινστιτούτου με την Out of The Box PR και εκπρόσωπο της χώρας τον Δημήτρη Ρούλια, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο ευελπιστεί τόσο στη διάδοση των ιδεών του και την ανάδειξη καινοτόμων έργων, όσο και στην ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον θεσμό των Βραβείων. Τα πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική, για τρίτη χρονιά, αναζητούν επιτυχημένες και τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες που προωθούν εμπράκτως την έννοια της καινοτομίας στην πολιτική.

Ο θεσμός τιμά τα πιο θαρραλέα και αποτελεσματικά πολιτικά έργα από όλη την Ευρώπη – σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από μία κριτική επιτροπή που αποτελείται από περισσότερους από 1.000 ευρωπαίους πολίτες, από περίπου 40 χώρες. Από το σύνολο των συμμετοχών επιλέγονται 80 φιναλίστ και τελικά 8 νικητές σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Φέτος η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στις 4 Δεκεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η 15η Ιουλίου.