Στην Oracle κατέληξε, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το operations της TikTok για τις ΗΠΑ, καθώς η social media πλατφόρμα απέρριψε την πρόταση εξαγοράς από τη Microsoft. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την προθεσμία που είχε δώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, στην κινεζική ByteDance, ιδιοκτήτρια της TikTok, -την οποία θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια-, σύμφωνα με την οποία, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, είτε θα πωλούσε τον αμερικανικό βραχίονά της είτε θα τον έκλεινε.

Αν και ελκυστική, η προσφορά της Microsoft, απορρίφθηκε με την ίδια να αναφέρει σχετικά: «Είμαστε βέβαιοι ότι η προσφορά μας θα ήταν καλή για τους χρήστες της TikTok, ενώ, παράλληλα, θα προστάτευε τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας (σ.σ.: των ΗΠΑ). Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπηρεσία σε αυτόν τον σημαντικό τομέα». Νωρίτερα, η The Wall Street Journal και το Reuters άφηναν να εννοηθεί ότι η Oracle, σε συνεργασία με επενδυτικές εταιρείες, σκεπτόταν να αγοράσει και τις επιχειρήσεις της TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στο µεταξύ, ο Αµερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά, αναφέροντας ότι η Oracle, ο Πρόεδρος της οποίας αποτελεί ενεργό υποστηρικτή του, είναι «µία εξαιρετική περίπτωση εταιρείας για να αποκτήσει την TikTok στις ΗΠΑ».
(Πηγή: marketingweek.com)