Σε ανανέωση της εικόνας της προχώρησε η Nissan, δημιουργώντας ένα νέο, περισσότερο digital-friendly logo. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προβαίνει σε παρεμβάσεις στο σήμα της, εντείνοντας την προσπάθεια αναστροφής της πτώσης των πωλήσεών της. Το νέο look είναι περισσότερο επίπεδο και λιγότερο στρογγυλό, διατηρεί ωστόσο το brand name στο κέντρο.

«Πρόκειται για μετάβαση από την άκαμπτη, εργοστασιακή αίσθηση, σε ένα εκλεπτυσμένο, οικείο και digital-friendly ύφος», εξηγεί η εταιρεία. Το νέο λογότυπο θα εφαρμοστεί σε όλο το φάσμα της επικοινωνίας της Nissan ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, ενώ το πρώτο όχημα που θα το φέρει είναι το νέο Nissan Ariya, ένα ηλεκτρικό crossover.

Το redesign έγινε με τη συνεργασία της εσωτερικής ομάδας σχεδιασμού της Nissan και τη σχεδιαστική ομάδα της TBWA, γνωστή ως Design by Disruption, ή DXD. Το agency της Omnicom χειρίζεται εδώ και καιρό τη διαφήμιση της εταιρείας. Τον Μάρτιο, η BMW προχώρησε επίσης σε ανασχεδιασμό του λογοτύπου της επιλέγοντας ένα πιο επίπεδο design, ενώ και η Volkswagen είχε επιλέξει μια δισδιάστατη προσέγγιση για την ανανέωση του δικού της logo το 2019.
(Πηγή: AdAge)