Διαγωνισμός καινοτόμων προϊόντων διατροφής από τον ΣΕΒΤ
Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το προϊόν «Cereal 4». Πρόκειται για βάση πολυδημητριακών σε μορφή σκόνης, με σκοπό την εύκολη ανασύσταση σε γάλα και την παρασκευή ροφήματος ή επιδορπίου γάλακτος (πουτίγκα). Το 2ο και 3ο βραβείο απονεμήθηκαν σε δύο ομάδες το καθένα. Συγκεκριμένα, το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το «Probiotic Green whole table olives», καθώς και στην ομάδα του Μετσόβειου Πολυτεχνείου για το «Reberyberry-a sugarless organic marmalade with stevia». Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε σε δυο ομάδες από το Πανεπιστημίο Aιγαίου, για τα προϊόντα «Εndeca» και «Crispy Delight with Mediterranean dip».
Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Τ., Ευάγγελος Καλούσης, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της καινοτομίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων δηλώνοντας: «Η επένδυση στην έρευνα και η εφαρμογή καινοτόμων προτάσεων αποτελούν βασικά εφόδια για να μπορέσουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλύψουν τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών. O Σ.Ε.Β.Τ. πιστεύει ότι οι δράσεις και οι μηχανισμοί που προωθούν την έρευνα και την καινοτομία στον κλάδο των τροφίμων πρέπει να αποτελούν εθνική προτεραιότητα, γι’ αυτό δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης με τις ανάγκες του παραγωγικού τομέα».