Μέσω μιας διαφορετικής διαδρομής με το Nike+ Run Club
Το Σάββατο 6 Μαΐου στην Μόντζα στην Ιταλία, οι δρομείς Eliud Kipchoge, Zersenay Tadese και Lelisa Desisa κλήθηκαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ των δύο ωρών του Μαραθωνίου.

Ο Eliud Kipchoge τερμάτισε με χρόνο 2:00:25, 2:32 γρηγορότερο από το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ. Παρόλο που η εκδήλωση δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό, όλοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν live την προσπάθεια των 3 αθλητών μέσα από τη σελίδα Facebook της Nike. Η Nike στην Ελλάδα, τιμώντας το Breaking2 project, τη Δευτέρα 8 Μαΐου έκανε μια διαφορετική διαδρομή με το Nike+ Run Club στο κέντρο της Αθήνας.

Θέλοντας να αναδείξει τη δύναμη της ταχύτητας και της τεχνικής, οι δρομείς βρεθήκαν στο γήπεδο του Πανελληνίου, για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε ένα αγώνα σκυταλοδρομίας, ακολουθώντας την ταχύτητα που ακολούθησαν και οι δρομείς στο Breaking2 project.

Η Αναστασία Καρακατσάνη, ως πρωταθλήτρια στίβου και Pacer του Nike + Run Club, ηγήθηκε της σκυταλοδρομίας και μοιράστηκε μυστικά με τους δρομείς του Nike + Run Club, ενώ ο Στέφανος Φυγετάκης, προπονητής του NRC, ενημέρωσε τους δρομείς σχετικά με το Breaking2 project.