Κάψουλες από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο παρουσιάζει η Nespresso. Η πρώτη κάψουλα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα θα είναι η Master Origin Colombia, ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021, όλες οι κάψουλες της μόνιμης σειράς Original Line θα είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Η νέα κάψουλα συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, διασφαλίζοντας τη φρεσκάδα και τα αρώματα της ποιότητας καφέ της Nespresso.

Το όφελος από τη χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου συνδέεται με την ποσότητα ενέργειας που εξοικονομείται στην παραγωγή του αλουμινίου, καθώς το ανακυκλωμένο αλουμίνιο απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Nespresso, Αντώνης Αυγερόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Με τον στόχο της 100% δυνατότητας ανακύκλωσης καψουλών να έχει ήδη κατακτηθεί, επιθυμούμε μέσα στα επόμενα χρόνια κάθε μέλος του Nespresso Club να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα αυτό, παρακινώντας και άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν πρακτικές υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμής ανάπτυξης».