Τις βασικές αρχές παρουσίασε ο Γ. Βογιατζάκης

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Βογιατζάκης επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνολικού πακέτου μετοχών στην οικογένεια Μαρινόπουλου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου ή το αργότερο εντός του πρώτο 15νθήμερου του Αυγούστου. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δίνει έμφαση στις χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την προσφορά ποιοτικών προϊόντων, ενώ θα εντείνει την επένδυσή της στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που παράγονται από Έλληνες παραγωγούς.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ανήκει και η πρωτοβουλία διοργάνωσης διαγωνισμού καινοτομίας ελληνικών προϊόντων, με τους νικητές να αποκτούν το δικαίωμα τοποθέτησης των προϊόντων τους στα ράφια της αλυσίδας για 6 μήνες. Ο Γιώργος Βογιατζάκης είπε ακόμα ότι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, η εταιρεία θα έχει εξοφλήσει υποχρεώσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές της, ενώ ερωτώμενος για την πολιτική τιμών στο χώρο των super market τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις, κυρίως στα εισαγόμενα προϊόντα.

Τέλος, το επενδυτικό πρόγραμμα της Carrefour Μαρινόπουλος θα συνεχιστεί, με έμφαση στην επέκταση σε Σκόπια, Βουλγαρία και Σερβία, ύψους 200 εκατ. ευρώ.