Σχεδόν οι μισές Ελληνίδες (47%), οι οποίες συμμετείχαν στη νέα έρευνα της ευρωπαϊκής πλατφόρμας αναζήτησης μόδας Glami, με τίτλο «Fashion (Re)search», θεωρούν ουτοπικά τα standards ομορφιάς που έχουν καθιερωθεί και προβάλλονται από τα brands μόδας και ομορφιάς παγκοσμίως, με το 37% των ανδρών να συμφωνεί. Επίσης, 32% των γυναικών πιστεύουν ότι τα πρότυπα είναι περισσότερο ουτoπικά για τις ίδιες.
Αντίθετα, 68% των ανδρών απάντησαν ότι τα πρότυπα είναι εξίσου μη ρεαλιστικά για όλα τα φύλα, ποσοστό, 9% υψηλότερο, από αυτό που απάντησαν οι γυναίκες. Και τα δύο φύλα – 87% των γυναικών και 68% των ανδρών – συμφωνούν πως η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας οφείλει να συμπεριλάβει την τάση του body acceptance στα πρότυπα που προβάλλει και προωθεί.
Ωστόσο, στην ερώτηση εάν έχουν επιλέξει κάποιο brand με γνώμονα την προβολή του body positivity όταν αγοράζουν προϊόντα μόδας, 57% των Ελλήνων καταναλωτών απάντησε: «Όχι, δεν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου, αναζητώ απλώς προϊόντα που μου ταιριάζουν». Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν προβάλλονται σε ικανοποιητικό βαθμό από την παγκόσμια βιομηχανία μόδας.