Την εξαγορά της εταιρείας gaming Activision Blizzard Inc. ανακοίνωσε η Microsoft, έναντι 68,7 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά στην ιστορία της Microsoft, η οποία θα πληρώσει 95 δολάρια ανά μετοχή μετρητά, προκειμένου να αποκτήσει έναν από τους μεγαλύτερους gaming publishers των ΗΠΑ, με τίτλους όπως Call of Duty και World of Warcraft. Ο CEO της Activision, Bobby Kotick θα παραμείνει στη θέση του, ενώ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η εταιρεία θα αναφέρεται στον επικεφαλής του Microsoft Gaming, Phil Spencer.

Προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της τους δημοφιλείς τίτλους της Activision, η Microsoft θα διευρύνει το offering της για την κονσόλα Xbox και θα τοποθετηθεί καλύτερα έναντι στον βασικό ανταγωνιστή της, το PlayStation της Sony.

«Η απόκτηση αυτή θα επιταχύνει την ανάπτυξη για το gaming business της Microsoft σε mobile, PC, κονσόλες και cloud και θα βάλει τον θεμέλιο λίθο για το metaverse», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Microsoft. Αν και αποτελεί έναν από τους πιο θρυλικούς publishers παιχνιδιών, η Activision βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο συζητήσεων γύρω από κατηγορίες για διαχωρισμό με βάση το φύλο και παρενόχληση, σκάνδαλο που έχει αντίκτυπο στις επιχειρησιακές λειτουργίες και τα οικονομικά της αποτελέσματα.

(Πηγή: AdAge)