Στο πλαίσιο των βραβείων του Auto Τρίτη
Το Best Car 2019, ο θεσμός ανάδειξης του καλύτερου αυτοκινήτου της χρονιάς για την ελληνική αγορά, ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των βραβείων στα μοντέλα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες από τις ψήφους των 38.352 συμμετεχόντων.

Με βάση την τελική καταμέτρηση, «Best Car 2019» αναδείχθηκε η Mercedes A-Class συγκεντρώνοντας 7.084 ψήφους (18,5%). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Ford Focus, με 5.232 ψήφους (13,6%) και στην τρίτη η Toyota Corolla με 3.096 ψήφους (8,1%). Συνολικά απονεμήθηκαν 25 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες όπως Best Value for Money, καλύτερη τεχνολογία, καλύτερη εμφάνιση, ασφαλέστερο αυτοκίνητο κ.ά.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η απονομή «ειδικού βραβείου κοινωνικής ευθύνης» στην Teoren Motors AΕ, για την πρωτοβουλία της σχετικά με την ενίσχυση των πυρόπληκτων από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις επεκτάθηκαν και σε ξεχωριστές κατηγορίες μικρών και μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων. Τη διοργάνωση του Best Car, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επιμελείται το περιοδικό Auto Τρίτη.