Η κάρτα ανήκει στην οικογένεια προϊόντων Ezio eBanking, και αποτελεί την πιο πρόσφατη καινοτομία της Gemalto την οποία εκπροσωπεί η Mellon Technologies στις χώρες που έχει παρουσία. Η κάρτα διαθέτει στην επιφάνειά της οθόνη και πληκτρολόγιο, καθώς και πλήκτρο ενεργοποίησης για την παραγωγή και εμφάνιση στην οθόνη του κωδικού μιας χρήσης.

Ο χρήστης εισαγάγει τον πρόσθετο κωδικό που δημιουργείται στο αντίστοιχο πεδίο της ιστοσελίδας έτσι ώστε να πιστοποιηθεί και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Η διαδικασία είναι όμοια με αυτή των συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα στα τραπεζικά sites κάνοντας χρήση της συσκευής παραγωγής κωδικού μιας χρήσης, με τη διαφορά ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται πλέον να έχει επιπλέον συσκευές, μόνο την κάρτα του.

Η αυξημένη ασφάλεια, η κατάργηση των πρόσθετων συσκευών, η ευκολία διασύνδεσης της πλατφόρμας online πιστοποίησης στα υφιστάμενα τραπεζικά συστήματα, καθώς και η πιστοποίηση της κάρτας από τη Visa και τη MasterCard, έχουν ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον των τραπεζών.

Παράλληλα, η ύπαρξη οθόνης καθιστά την κάρτα εργαλείο και για τον μη τραπεζικό τομέα, όπως για εφαρμογές loyalty, όπου ο κάτοχος θα μπορεί να βλέπει στην οθόνη της κάρτας τους πόντους που έχει συγκεντρώσει.