Η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προσφέρει τη νέα υπηρεσία στους πελάτες της, ενώ πάνω από 5.000 online έμποροι στην Ελλάδα προσφέρουν ήδη το MasterPass στους πελάτες τους, μέσω των λύσεων αποδοχής καρτών που προσφέρει η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζας Πειραιώς. Το MasterPass κάνει τις online αγορές πιο γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς. Έχοντας αποθηκεύσει όνομα, στοιχεία κάρτας και στοιχεία αποστολής όταν εγγράφονται στην υπηρεσία, οι καταναλωτές δεν χρειάζεται πλέον να τα εισάγουν κατά τη διαδικασία του checkout.

Κάνουν απλώς κλικ στο κουμπί «MasterPass» και εισάγουν τον κωδικό πρόσβασής τους για να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Το MasterPass βελτιώνει την εμπειρία του check out και μέσω κινητού, καθώς η πλοήγηση σε μικρές οθόνες γίνεται ευκολότερη, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα τα ίδια οφέλη για online αγορές, και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και μέσω tablets.

«Η τεχνολογική επανάσταση που ζούμε, που οδηγείται κυρίως από την αυξανόμενες τάσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και την επέκταση της χρήσης smartphones και tablets, μετατρέπει πλέον κάθε συνδεδεμένη συσκευή και σε συσκευή αγορών» σχολιάζει ο Paolo Battiston, Πρόεδρος για τις αγορές Ιταλίας & Ελλάδας, της MasterCard Europe. Το MasterPass είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τους πελάτες της Alpha Bank μέσω του «my Alpha wallet».