Ανθρωποειδές ρομπότ που απαντά στις ερωτήσεις των επιβατών
Το αεροδρόμιο του Μονάχου και η Lufthansa παρουσιάζουν, για δοκιμαστική περίοδο, το ανθρωποειδές ρομπότ «Josie Pepper», το οποίο βρίσκεται στο Terminal 2 και απαντά στις ερωτήσεις των επιβατών.

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη σε γερμανικό αεροδρόμιο. Τις επόμενες εβδομάδες, η Josie Pepper θα καλωσορίζει τους ταξιδιώτες στην μη δημόσια περιοχή του Terminal 2 που διαχειρίζονται από κοινού το αεροδρόμιο του Μονάχου και η Lufthansa. Ο «εγκέφαλος» της Josie Pepper περιέχει επεξεργαστή υψηλής απόδοσης με πρόσβαση σε WLAN. Έτσι, πραγματοποιείται σύνδεση σε μια υπηρεσία cloud όπου γίνεται επεξεργασία και ερμηνεία του προφορικού λόγου και στη συνέχεια συνδέεται με τα δεδομένα του αεροδρομίου.

Εκείνο που κάνει αυτό το σύστημα ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι αυτός ο τύπος ρομπότ δεν απαντάει με προκαθορισμένα κείμενα. Με την ικανότητά του να μαθαίνει, απαντά σε κάθε ερώτηση ξεχωριστά. Οι δυνατότητες της Josie Pepper στηρίζονται στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης IBM Watson Internet of Things (IoT) σε cloud. Tο Pepper δημιούργησε η γαλλική εταιρεία SoftBank Robotics.