Τουριστική καμπάνια για τη Σαντορίνη με μήνυμα βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Lidl Ελλάς, στην πρώτη μεγάλη σύμπραξη με φορείς του ελληνικού δημοσίου, επενδύει 500.000 ευρώ για τις ανάγκες της καμπάνιας «Plastic Free Santorini», όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου σε συνέντευξη Tύπου στη Σαντορίνη με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα. «Το μήνυμά μας “Plastic Free Santorini”, είναι καθαρό και δυνατό: Να προστατέψουμε το περιβάλλον. Αλλά και να στηρίξουμε τον ελληνικό τουρισμό, το ελληνικό καλοκαίρι 2020, σε μια πραγματικά κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Η καμπάνια είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Σαντορίνης και της Lidl Ελλάς, που έχει ως στόχο την ανακήρυξη της Σαντορίνης, ως ενός νησιού με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αλλά και διαχρονικό συμβολισμό και ξεδιπλώνεται ως μια εναλλακτική τουριστική καμπάνια που είναι ταυτόχρονα παγκόσμιο μήνυμα βιώσιμης ανάπτυξης για το ίδιο το νησί αλλά και τη χώρα.

Σε πρώτη φάση, η καμπάνια περιλαμβάνει επικοινωνία σε σημεία υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, επιβατικά πλοία κ.λπ., καθώς και στο διαδίκτυο, ενώ σε δεύτερη φάση θα περάσει στην προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο νησί και σε άμεσες παρεμβάσεις στις παραλίες, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λασκαρίδη.