Η LG Electronics φιλοξένησε τον διήμερο διαδικτυακό προκαταρκτικό γύρο του 2023 Global IT Challenge για Νέους με ειδικές ανάγκες (GITC) 2023 με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας και τον οργανισμό Rehabilitation International της Κορέας.

Η LG Corporation, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας, ηγείται του GITC από το 2011. Το πρόγραμμα ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις δυνατότητες ICT των νέων με ειδικές ανάγκες, δημιουργώντας παράλληλα ένα θεμέλιο που προωθεί την κοινωνική τους ένταξη.

Ο διαγωνισμός έχει προσελκύσει συνολικά περίπου 4.500 νέους με ειδικές ανάγκες από 38 χώρες. Φέτος, περίπου 500 νέοι με ειδικές ανάγκες που επιλέχθηκαν μέσω τοπικών προκριματικών γύρων σε 17 χώρες συμμετείχαν σε 6 διαγωνισμούς για να κερδίσουν τη θέση τους στους τελικούς, που θα διεξαχθούν στο Άμπου Ντάμπι των ΗΑΕ, τον Οκτώβριο, με τους νικητές να λαμβάνουν πιστοποιητικά και χρηματικά έπαθλα.

Οι συμμετέχουσες χώρες προστίθενται συνεχώς. Από φέτος, χώρες εκτός της Νότιας Κορέας (Κίνα, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη) και άλλες ασιατικές χώρες μπορούν να διαγωνιστούν, καθώς το GITC επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.