Η LG Electronics θέτει ως στόχο της να χρησιμοποιήσει σχεδόν 600.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού έως το 2030 σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην αλυσίδα αξίας. Σκοπός της LG είναι το μεγαλύτερο μέρος της πρωτοβουλίας να σχετίζεται με τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ανάκτησης ηλεκτρονικών αποβλήτων και την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών (post-consumer recycled – PCR) όσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις οικιακές συσκευές.

Το 2020, η LG χρησιμοποίησε περίπου 20.000 τόνους ανακυκλωμένων πλαστικών, τους οποίους σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει έως το 2025. Ενώ το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται προσωρινά μόνο για τις εσωτερικές συσκευασίες των τηλεοράσεων LG, των οθονών Η/Υ, των ηχείων, των πλυντηρίων ρούχων, των ψυγείων και των κλιματιστικών, η LG θα επεκτείνει τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών και στις εξωτερικές συσκευασίες.

Παράλληλα με την προσπάθεια χρήσης περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών, η εταιρεία μειώνει και τη χρήση ακατέργαστου πλαστικού σε όλες τις δραστηριότητές της. Φέτος, 18 μοντέλα OLED TV θα παραχθούν με λιγότερο ακατέργαστο πλαστικό, που θεωρείται αύξηση σε σχέση με τα 14 μοντέλα του 2020, έτσι ώστε το πλαστικό να μειωθεί έως και 10.000 τόνους.