Από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου θα «τρέξει» η υποβολή συμμετοχών για το πρώτο Life’s Good Award, μια πρωτοβουλία της LG Electronics. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στη CES 2022, προκειμένου να ανακαλύψει καινοτόμες λύσεις, ευθυγραμμισμένες με τον στόχο της LG για μια «Καλύτερη Ζωή για Όλους». Οι υποψηφιότητες που θα διακριθούν θα λάβουν συνολικά ένα εκατ. δολάρια, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των προτάσεών τους.

Το Life’s Good Award καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν πρωτότυπες και αξιοποιήσιμες λύσεις για την περιβαλλοντική υγεία στην κατηγορία «Καινοτομία για τον Πλανήτη» ή ιδέες και λύσεις που μπορούν να εμπλουτίσουν την καθημερινή ζωή με προτεραιότητα στην ασφάλεια, τη χρηστικότητα και την προσβασιμότητα στην κατηγορία «Καινοτομία για τους Aνθρώπους», επισημαίνει σχετικά η εταιρεία. Οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στη CES 2023 και θα παρουσιαστούν στην κριτική επιτροπή σε μία τελευταία διαγωνιστική αναμέτρηση τον Ιανουάριο.

Ο νικητής της πρώτης θέσης (Grand Prix) θα λάβει χρηματικό έπαθλο 700.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος (Silver) και ο τρίτος (Bronze) θα λάβουν 200.000 και 100.000 δολάρια, αντίστοιχα. «Ανυπομονούμε να δούμε τις καινοτόμες ιδέες των ανθρώπων για μια καλύτερη κοινωνία και ένα πιο υγιές περιβάλλον και να παρέχουμε την υποστήριξή μας και την ενθάρρυνση και την υλοποίησή τους», δήλωσε ο William Cho, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics.