Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Legrand, Σωτήρης Τζαμάρας, δώρισε στον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, 20 συσκευές τηλε-βοήθειας Novo της Neat, ενισχύοντας το πρόγραμμα τηλεφροντίδας. Το σύστημα τηλε-βοήθειας Novo της Neat, εταιρείας του oμίλου Legrand, είναι ένα σύστημα πομπού-δέκτη που επιτρέπει να είμαστε πάντα «συνδεδεμένοι» με τους ανθρώπους μας και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη.

Ειδικότερα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες λόγω ηλικίας ή υγείας. Αποτελείται από έναν φορητό «πομπό» που μπορεί ο χρήστης να το κρεμάσει ως κολιέ ή να τον φορέσει στο χέρι ως βραχιόλι για να το έχει συνεχώς πάνω του και έναν προηγμένο ψηφιακό «δέκτη» που έχει στον χώρο του και δέχεται το σήμα του συναγερμού.

Στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο χρήστης ενεργοποιεί τον συναγερμό με ένα ελαφρύ άγγιγμα στο κόκκινο κουμπί που βρίσκεται πάνω στο βραχιόλι ή το κολιέ. Το σήμα αποστέλλεται στο «δέκτη», που ενημερώνει το Carephone Management Portal (CMP), μια διαδικτυακή πλατφόρμα (IoT) που διαχειρίζονται οι αρμόδιοι φορείς και έτσι επικοινωνούν άμεσα με τον χρήστη.