Ενδιαφέροντα συμπεράσματα σε έρευνα της PfB

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα «Από στέλεχος επιχειρηματίας», που εκπόνησε η εταιρεία People for Business και η οποία εξετάζει την τάση των στελεχών να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των δυνητικών επιχειρηματιών θα επέλεγε την επιδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ ή θα αξιοποιούσε προσωπικό κεφάλαιο για να στηρίξει το επιχειρηματικό του εγχείρημα, ενώ 1 στους 2 συμμετέχοντες θα επέλεγε να δραστηριοποιηθεί κατά κύριο λόγο στον τομέα των υπηρεσιών, καθώς μία τέτοια επένδυση δεν χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο και υποδομές.

Ωστόσο, το 67% θα προτιμούσε να αξιοποιήσει την προσωπική του εμπειρία και να επιχειρήσει στο αντικείμενό του, το 24% θα έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό και το 9% θα έκανε κάτι σχετικό με οικογενειακή ή συγγενική επιχείρηση. Εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών που συμμετείχε στην έρευνα και σκέφτεται σοβαρά το επιχειρείν, εργάζεται αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα, το 51,5% είναι εργασιακά ενεργό επί του παρόντος, το 23,8% βρίσκεται στην ανεργία περισσότερο από έναν χρόνο, το 14,4% είναι εκτός αγοράς εργασίας από 7-12 μήνες και το 10,3% είναι χωρίς δουλειά τους τελευταίους 6 μήνες.

FITNESS FRUITS NESTLE
Τα Fitness Fruits της Nestle ενισχύονται με μια νέα γεύση φρούτου και με ακόμη περισσότερα κομμάτια φρούτων. Οι νιφάδες των δημητριακών ολικής αλέσεως εμπλουτίζονται με περισσότερα κομμάτια παπάγιας, ανανά, τροπικής καρύδας και σταφίδων, σε συνδυασμό με τη νέα γεύση κόκκινου μήλου.

PALMIE BISTRO- CYPRUS AIRWAYS
Μία νέα συνεργασία με την Cyprus Airways εγκαινιάζει την 1η Ιουλίου ο όμιλος Palmie bistro, προσφέροντας καθημερινά σε κάθε πτήση της διαδρομής Θεσσαλονίκη-Αθήνα, από ένα γεύμα δύο ατόμων. Σε κάθε πτήση θα κληρώνεται ο «Lucky Passenger» που θα κερδίζει ένα γεύμα δύο ατόμων, για όλα τα καταστήματα Palmie bistro.