Η Kraft Paints προχώρησε σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, στις 20 Οκτωβρίου, στην αναδάσωση εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου. Στη δράση συμμετείχαν 40 εργαζόμενοι της Kraft Paints, με την καθοδήγηση των μελών της We4all και προχώρησαν στη δενδροφύτευση 200 δέντρων.

Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν κυπαρίσσια και ακακίες, καθώς και τα δύο αποτελούν δύσφλεκτα ελληνικά είδη φυτών, τα οποία έχουν γρήγορη ανάπτυξη και είναι πολύ ανθεκτικά ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Σε δεύτερο χρόνο, ο οργανισμός We4all θα φυτέψει κι άλλα δέντρα στο ίδιο σημείο με σκοπό την ενδυνάμωση της βιοποικιλότητας της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μέσο δέντρο απορροφά 22 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και απελευθερώνει 118 κιλά οξυγόνου το χρόνο.

«Η εθελοντική αυτή ενέργεια της ομάδας της Kraft Paints, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της να υποστηρίζει το πολύτιμο έργο των οργανισμών που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει η εταιρεία.