Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιταλού συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός καλλιτέχνης τοιχογραφιών Millo ήρθε στην Ελλάδα για τη δημιουργία μιας τοιχογραφίας μεγάλης κλίμακας, στον Βύρωνα.

Τα ακρυλικά χρώματα υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μια ευγενική χορηγία της Kraft Paints. Έμπνευση του Millo αποτέλεσε ένα από τα αγαπημένα του παιδικά αναγνώσματα.

Το «Cola Pesce» γνωστό και ως «Pesce Cola» (δηλαδή «ο Νικόλας το ψάρι») είναι ένα ιταλικό λαϊκό παραμύθι που προέρχεται από τη μεσαιωνική λαογραφία της Σικελίας και της Νάπολης και αφορά ένα αγόρι που αγαπάει τόσο πολύ τη θάλασσα, ώσπου τελικά μεταμορφώνεται σε ψάρι.

Ο Ίταλο Καλβίνο διασκεύασε και συμπεριέλαβε το παραμύθι αυτό στο βιβλίο του «Italian Folktales» (1980). Η δημιουργία της τοιχογραφίας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος CSR της Kraft Paints «Cities of Color» και αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Δήμου Βύρωνα και της ομάδας Awesome Athens Experiences.