Στην παρουσίαση του «Media Invest», ενός νέου χρηματοοικονομικού εργαλείου, το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής audiovisual αγοράς προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με πόρους προερχόμενους από τα προγράμματα InvestEU και το Creative Europe Media, το Media Invest αναμένεται ότι θα κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε μια χρονική περίοδο 7 ετών. «Το Media Invest είναι ένα νέο επενδυτικό εργαλείο, σχεδιασμένο να γεφυρώσει το οικονομικό κενό στον οπτικοακουστικό κλάδο.

Χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, προκειμένου να κάνουμε τον ευρωπαϊκό κλάδο ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε η Margrethe Vestager, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την προετοιμασία της Ευρώπης για την ψηφιακή εποχή.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton, εκπροσώπησε την Κομισιόν, στην 75η τελετή του Φεστιβάλ Καννών, προκειμένου να συναντηθεί με ηγέτες της αγοράς και επαγγελματίες του τομέα οπτικοακουστικών μέσων, «ανοίγοντας» και επισήμως το European Film Forum.