Παγκόσμια επταετή συνεργασία για την καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά στους ωκεανούς ξεκίνησε η Kia Corporation με τη ΜΚΟ Ocean Cleanup. Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω της συνεργασία αυτής, είναι να ενισχυθεί στην πορεία της ως «Πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας» και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045.

Βάσει της συνεργασίας, η Kia θα υποστηρίζει την Ocean Cleanup στην προσπάθειά της να απομακρύνει τα πλαστικά απόβλητα από τους ωκεανούς και θα παρέχει υλικά για την κατασκευή της συσκευής «Interceptor Original» για συλλογή πλαστικών από τα ποτάμια.

Επίσης, θα παρέχει οικονομική υποστήριξη για έργα καθαρισμού τους και τη δημιουργία νέου συστήματος ανακύκλωσης πόρων που θα αξιοποιεί μέρος των πλαστικών στη διαδικασία παραγωγής και την αλυσίδα αξιών της Kia. «Το κλειδί για το όραμα της Kia για ένα βιώσιμο μέλλον δεν είναι απλώς να διαφοροποιήσεις τους κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών, αλλά να κάνει θετικές αλλαγές για τον πλανήτη.

Η Kia θα συνεχίσει να κάνει εμπνευσμένες κινήσεις μέσω ανοιχτών συνεργασιών με οργανισμούς όπως η Ocean Cleanup που διαθέτουν καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες», σημείωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia.