Αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης

Η Καίτη Πετροπούλου ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του ΣΔΕ το 1992, επικεντρώνοντας την προσπάθεια της στην οργάνωση της δράσης του, σε μια εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της. Σχεδίασε, πάντα με την αμέριστη εμπιστοσύνη και τη συνεργασία των εκάστοτε προέδρων και των μελών του ΣΔΕ, το lobbying του Συνδέσμου, προκειμένου να αποτελεί δυναμικό συνομιλητή, καλλιεργώντας σταθερά την εξωστρέφεια και την αναγνωσιμότητα του.

Παράλληλα, ανέπτυξε πρωτοβουλίες σχετικά με τη νομοθέτηση του συστήματος αυτορρύθμισης από την Πολιτεία, που έθεσε τις βάσεις για την ίδρυση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας. Σημαντικό σταθμό του έργου της αποτελεί η καθιέρωση του θεσμού των Αριστείων.

«Η Καίτη έβαλε την πιο ανάγλυφη σφραγίδα στην πορεία και την ιστορία του ΣΔΕ. Με τις γνώσεις, την εμπειρία, τον κοσμοπολιτισμό της, εργάστηκε ακούραστα συμβάλλοντας στο να αποκτήσει ο ΣΔΕ θεσμική και παρεμβατική οντότητα σε μια μεταβατική και γεμάτη προκλήσεις εποχή για την επικοινωνία. Αφήνει τεράστιο έργο με σταθμούς για τον κλάδο μας. Ήταν μεγάλη χαρά μου να συνεργάζομαι μαζί της», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΔΕ Γρηγόρης Αντωνιάδης.