Η Tailwind σε συνεργασία με τη Global Web Index, συνεισφέρουν στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται λόγω Covid-19, αποκαλύπτοντας μέσα από πρόσφατη έρευνα της Global Web Index σε 20 χώρες, τις προσδοκίες των καταναλωτών από τα brands σε επίπεδο επικοινωνίας τη δεδομένη στιγμή.
H έρευνα δείχνει ότι οι καταναλωτές είναι πολύ δεκτικοί στη διαφήμιση αυτή τη στιγμή, και συγκεκριμένα, είναι θετικά προσκείμενοι όσον αφορά τις «κανονικές» διαφημιστικές εκστρατείες από τα τέλη Μαρτίου, με τα επίπεδα αποδοχής να φτάνουν το 56% τον Μάιο. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ερωτηθέντων που απορρίπτει τα brands που διαφημίζονται κανονικά μειώνεται, φτάνοντας στο μόλις 13% τον Μάιο.
Στην Ελλάδα, σε επίπεδο διαφήμισης, σε πρόσφατη έρευνα πάνω στη στάση των καταναλωτών απέναντι στη διαφήμιση το διάστημα Απριλίου – Μαΐου, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μόνο το 8,82% θεωρεί πως τα brands θα πρέπει να σταματήσουν να διαφημίζονται.
Αντίθετα, σε ποσοστό πάνω από 72,38%, οι καταναλωτές αναφέρουν πως τα brands πρέπει να συνεχίσουν τις διαφημιστικές τους ενέργειες. Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει ότι τα brands πρέπει να συνεχίσουν μεν να βρίσκονται στο μυαλό των καταναλωτών μέσω της διαφήμισης, επικοινωνώντας δε το κατάλληλο μήνυμα, όπως τις προσπάθειές τους για τη διαχείριση της πανδημίας, διασκεδαστικό περιεχόμενο, αλλά και παροχή πρακτικών συμβουλών αντιμετώπισης της κατάστασης.