Η Jacki Kelley, μέχρι πρότινος Chief Client Officer και CEO για την Αμερική της Dentsu, παραιτείται και επανεντάσσεται στην ανταγωνιστική εταιρεία Interpublic στον νεοσύστατο ρόλο ως Chief Client και Chief Business Officer, σύμφωνα με το Campaign. Φήμες για τη σημαντική αυτή είδηση ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στα Cannes Lions, όπου παραβρέθηκε η ίδια, ενώ η IPG την επιβεβαίωσε μετά από ραντεβού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου.

Η αποχώρησή της αποτελεί πλήγμα για την Dentsu, αφού ο Hiroshi Igarashi, Global Chief Executive της διαφημιστικής, την επιφόρτισε με πρόσθετες ευθύνες για διεθνείς πελάτες στα τέλη του 2022 – μετά την αποχώρηση-σοκ της Wendy Clark – και τη μετάβαση της εταιρείας στη λειτουργία ως «One Dentsu» παγκοσμίως τον Ιανουάριο του 2023.

Η Kelley ήταν υπεύθυνη για το 27% των παγκόσμιων εσόδων ως CEO για την Αμερική, τη μεγαλύτερη περιοχή μετά την Ιαπωνία, ενώ ενδεικτική θέσης της στην εταιρεία ήταν η συμμετοχή της στα δύο τελευταία calls με τους επενδυτές μαζί με τον Igarashi. Στον νέο της ρόλο, η Kelley θα αναφέρεται στον Philippe Krakowsky, Global Chief Executive της IPG.

(Πηγή: Campaign)