Στον πρώτο τόμο με τίτλο «Από την Προϊστορία μέχρι την ανάδυση των εθνικών κρατών»  ο αναγνώστης παρακολουθεί σαν θεατής το άνοιγμα της αυλαίας του πολιτισμού και στη συνέχεια ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι από την Προϊστορία έως την ανάδυση των εθνικών κρατών: Γνωρίζει τις συνήθειες των προγόνων του, την ακμή των πρώτων πολιτισμών, την αρχαία Αίγυπτο, τους Σουμέριους, τους Φοίνικες, την ακμή της ελληνικής αρχαιότητας, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τον άγνωστο κόσμο του Μεσαίωνα, τις ανακαλύψεις της Αναγέννησης, το σχηματισμό του έθνους-κράτους, αλλά και όλες τις εκλάμψεις αυτής της ασύλληπτης διαδρομής που έχει διανύσει η ανθρωπότητα στις λίγες χιλιετίες της ύπαρξής της.

Έκδοση: Καστανιώτης, 2010, Σελίδες: 384, Διαστάσεις: 14×21, Τιμή: €18 [www. kastaniotis.com]

Ο δεύτερος τόμος με τίτλο «Από την Αμερικανική επανάσταση μέχρι τις αρχές της τρίτης χιλιετίας» ξεκινά με την Αμερικανική και τη Γαλλική Επανάσταση, και ταξιδεύει τον αναγνώστη από τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 21ου. Ενδιάμεσοι σταθμοί σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι είναι τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης Iστορίας και της σύγχρονης εποχής. Μεταξύ αυτών, οι αγώνες για την ανεξαρτησία των εθνών, η βιομηχανική επανάσταση, η αποικιοκρατία, οι επιστημονικές ανακαλύψεις, τα νέα ρεύματα στην τέχνη, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, η ψυχροπολεμική περίοδος, η τεχνολογική απογείωση στο πέρασμα από τη δεύτερη προς την τρίτη χιλιετία.

Έκδοση: Καστανιώτης, 2010, Σελίδες: 352, Διαστάσεις: 14×21, Τιμή: €18 [www. kastaniotis.com]

Τίτλος πρωτοτύπου: Hendrik Willem Van Loon, The story of mankind, Μετάφραση: Περικλής Ροδάκης

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
Ο Χέντρικ Βίλεμ Βαν Λουν ήταν Ολλανδός συγγραφέας, ιστορικός και δημοσιογράφος και για τα βιβλία που έγραφε φιλοτεχνούσε ο ίδιος το εξώφυλλο, μέσα σε αυτά και η «Ιστορία της ανθρωπότητας». Φημισμένος για τα μεγάλης έκτασης βιβλία του, που τις περισσότερες φορές αναγκαζόταν να χωρίσει σε τόμους, έδινε πάντα μέσα από τα συγγράμματά του έμφαση στον ρόλο της τέχνης στην ιστορία.  Δημοσίευσε παραπάνω από 50 βιβλία, κάποια από τα οποία έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.

Ο Τζων Μέριμαν διδάσκει ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Yale, έχει συγγράψει πολλά βιβλία μεταξύ των οποίων και το «A history of modern Europe since the renaissance» (1996) που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία όπως το «Yale University Byrnes-Sewall Teaching Prize» (2010) κ.ά.