Η ISBA ξεκίνησε την 4η δοκιμαστική φάση του εργαλείου cross-media measurement «Origin». Στην τελευταία φάση, Θα ελεγχθεί το Virtual ID Model του Origin, που δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA), το οποίο θα προσδιορίζει και θα διορθώνει τα δημογραφικά στοιχεία και το reach των διαφημιστικών καμπανιών.

Το έργο ξεκίνησε το 2021 και έχει σχεδιαστεί ώστε οι διαφημιζόμενοι να σχεδιάζουν, παρακολουθούν και αξιολογούν καμπάνιες σε τηλεόραση και ψηφιακά Μέσα. Αυτό το επιτυγχάνει παρέχοντας ένα σύνολο δεδομένων single-source για την προσέγγιση χρηστών των καμπανιών σε αυτές τις πλατφόρμες.

Πέντε μεγάλα brands πρόκειται να συμμετάσχουν στην τέταρτη δοκιμαστική φάση: οι EE, L’Oréal, PepsiCo, Procter & Gamble και Unilever. Στη συνέχεια, δεδομένα από τη γραμμική τηλεόραση και το digital video θα τροφοδοτούν την πλατφόρμα, καθώς και δεδομένα digital display, που παρέχονται από την Google και τη Meta.

Οι δοκιμές θα επεκταθούν αργότερα για να συμπεριλάβουν 30 διαφημιζόμενους πριν την πιλοτική φάση κυκλοφορίας το 2024. Για την 4η φάση, συγκεντρώθηκε χρηματοδότηση 20 εκατ. λιρών από 30 κατόχους brands και 170 μέλη της ISBA. Συνολικά, έχουν συγκεντρωθεί 32 εκατ. λίρες από την έναρξη του project, με συνεισφορές από τις Google, Meta, Amazon και TikTok, έξι media agency groups και πέντε ιδιοκτήτες Μέσων.

(Πηγή: Campaign)