Ζητά με ανακοίνωσή της να επεκταθεί η έρευνα σε όλα τα ΜΜΕ

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με την έρευνα αυτή, σύντομα θα μάθει ο κόσμος πόσο μεγάλα ψέματα είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας ότι δήθεν ο τραπεζικός δανεισμός του Alter είναι 500 εκατ. ευρώ, ενώ στη πραγματικότητα είναι 200 εκατ. περίπου, όσο δηλαδή ο τραπεζικός δανεισμός πολλών άλλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Θα μάθει επίσης ο Λαός ότι το Alter, τα τελευταία 10 χρόνια, έχει πληρώσει 50 δισ. δραχμές σε μισθούς εργαζομένων, 25 δισ. δραχμές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και άλλα 25 δισ. δραχμές στην εφορία.

Τέλος, θα μάθουμε και εμείς τι ακριβώς συνέβη στα οικονομικά του καναλιού, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι η οικογένεια Κουρή δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με τα οικονομικά και τη διαχείριση του Alter. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι το τελευταίο εξάμηνο, η οικογένεια Κουρή πούλησε ακίνητη περιουσία αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ στη μισή της αξία, για 10 εκατομμύρια, στην προσπάθειά της να συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι, χωρίς να είναι σίγουρο ότι τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο.

Τέλος, ελπίζουμε ότι από την έρευνα που θα γίνει, ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης θα καταλάβει ότι η ίδια έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα) για να μάθει ο κόσμος πώς λειτουργεί τα τελευταία 30 χρόνια το «σύστημα», πόσο βρώμικο είναι και ποιοι απατεώνες πολιτικοί εκβίαζαν τόσα χρόνια κανάλια και εφημερίδες και συναλλάσσονταν μαζί τους για να τους κρατούν κλειστό το στόμα με αποτέλεσμα να φτάσει ο τόπος στη σημερινή καταστροφή».

Όπως είναι γνωστό από χθες, η έρευνα που προανήγγειλε ο Γ. Πεπονής, θα διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των τραπεζών που χρηματοδότησαν το Alter. Αφορμή στάθηκε σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πριν μερικές ημέρες, ο οποίος αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ και να μην δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».