Η Hyundai Motor Company, επίσημος χορηγός του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, έχει σκοπό να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα, παρέχοντας φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα για τις ανάγκες μετακίνησης στελεχών της διοργάνωσης και φιλάθλων.

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα καλύπτουν το 50% του στόλου των οχημάτων για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Συνολικά, η Hyundai Motor θα διαθέσει 616 οχήματα στο FIFA World Cup 2022, εκ των οποίων 446 επιβατικά, με 226 από αυτά υβριδικά (HEV) και ηλεκτρικά (BEV) μοντέλα. Η Hyundai θα παράσχει επίσης 10 ηλεκτρικά λεωφορεία Elec City.

Επιπλέον, η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες φόρτισης καθ’ οδόν σε ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) των Hyundai IONIQ 5. Παράλληλα, θα πραγματοποιεί παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των οχημάτων για τυχόν ατυχήματα και θα παρέχει άμεση βοήθεια, όπως αποστολή έκτακτης ανάγκης, αντιμετώπιση προβλημάτων και επιθεώρηση οχήματος, όπου απαιτείται.