Εκπαίδευση μαθητών σε οικονομικές και επιχειρηματικές δεξιότητες
Η HSBC χορήγησε και πραγματοποίησε, για ένατη συνεχή χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Achievement More than Money» το οποίο διδάσκει, μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, σε παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού βασικές οικονομικές και επιχειρηματικές δεξιότητες.

Συνολικά κατά το έτος 2016-2017 συμμετείχαν στο πρόγραμμα 1.059 μαθητές από 15 σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα. Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του oμίλου της HSBC και του εκπαιδευτικού ΜΚΟ Junior Achievement, που πραγματοποιείται σε 28 χώρες, σκοπεύει να εξοικειώσει τους μαθητές με τις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της διαχείρισης χρημάτων.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζει πιθανές επιλογές επαγγελματικού προσανατολισμού μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες. Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την HSBC από το 2008. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προγραμμάτων «Αγωγής Σταδιοδρομίας» του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.