Πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση της Hoper, της πρώτης εταιρείας η οποία πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο, αρχικά μεταξύ Αθήνας και 10 νησιών του Αιγαίου και, συγκεκριμένα, Σαντορίνη, Μύκονο, Αντίπαρο, Ίο, Κέα, Πάτμο, Σίφνο, Σπέτσες, Τήνο και Φολέγανδρο. Σχεδιάζεται δε η προσθήκη νέων προορισμών τόσο στη νησιωτική, όσο και στην ηπειρωτική χώρα, από το φθινόπωρο 2024. Η διάρκεια των πτήσεων είναι από οκτώ λεπτά μέχρι και 48 λεπτά, ενώ οι πελάτες μπορούν να κλείσουν μεμονωμένες θέσεις απλής ή μετ’ επιστροφής μετάβασης από το site flyhoper.com.

Η Hoper ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μέμο, πρώην CEO της MarineTraffic και σήμερα CEO της Hoper, τον Κώστα Γεράρδο, CEO της Πλαίσιο, τον Γιώργο Παπαϊωαννίδη, Partner της Saronic Ferries, και τη Borrn, με CEO τη Ματίλντα Νατάν.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τους κατά τόπους Δήμους για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ελικοδρομίων στους προορισμούς που εξυπηρετεί. Θα λειτουργεί καθημερινά όλο τον χρόνο, εξυπηρετώντας ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τη βάση της στο Κορωπί στην Αθήνα, καθώς και από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη προς άλλα νησιά. Ο Δημήτρης Μέμος δήλωσε: «Θέλουμε να μοιραστούμε με πολύ περισσότερο κόσμο την εμπειρία της μετακίνησης με ελικόπτερο.

Με τη Hoper, μετατρέπουμε τις ώρες σε λεπτά και οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη ημέρα διακοπών. Είναι μια νέα, μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που κάνει τις ομορφιές της Ελλάδας πιο προσβάσιμες».