Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας σε όλα τα προϊόντα μοτοσυκλετών της, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2040, η οποία αποτελεί πρωταρχικό σημείο εστίασης των περιβαλλοντικών στρατηγικών της στον κλάδο μοτοσυκλετών, η Honda θα επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, συνεχίζοντας παράλληλα να προωθεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Η Honda στοχεύει να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει μέχρι το 2050, ενώ, πρόσφατα, πραγματοποίησε ενημέρωση Τύπου σχετικά με τις επιχειρηματικές της πρωτοβουλίες στον τομέα μοτοσυκλετών, την οποία παρουσίασαν οι Kohei Takeuchi (Director, Executive Vice President and Representative Executive Officer) και Yoshishige Nomura (Managing Officer).

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει 10 ή περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025 και στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων σε ένα εκατ. μονάδες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και σε 3,5 εκατ. μονάδες -το οποίο αντιστοιχεί στο 15% των συνολικών πωλήσεων- έως το 2030.