Η Heineken λάνσαρε ένα eco-bar concept στο E-Prix στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας νέες κατασκευαστικές μεθόδους, υλικά και τεχνολογίες με στόχο τη βέλτιστη ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αξιοποιώντας την εξειδίκευση της motorsport βιομηχανίας, το bar σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τις Formula E, Red Bull Advanced Technologies και DHL.
Το «Heineken greener bar» χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλει στη μείωση των απορριμμάτων, της χρήσης νερού και των εκπομπών βλαβερών αερίων. Ενδεικτικά, ο zero waste σχεδιασμός του περιλαμβάνει τραπέζια και πάγκους από ξύλο που έπεσε με φυσικό τρόπο από δέντρα κοντά στο ζυθοποιείο της Heineken στο Άμστερνταμ.

Ολόκληρο το bar χωράει σε δύο containers μεταφοράς που αποτελούν και τον σκελετό του, ενώ διαθέτει ψυγείο που παγώνει τις μπίρες 20% γρηγορότερα χωρίς να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι το συγκεκριμένο eco-bar concept να αξιοποιείται στις εκδηλώσεις της Heineken διεθνώς.

(Πηγή: Campaign)