Με πάνω από 30 παιχνίδια, σε 14 χώρες

Λεπτομέρειες για τη νέα της υπηρεσία game streaming αποκάλυψε η Google. Με την ονομασία Stadia, το πολυανεμενόμενο λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο με τουλάχιστον 31 παιχνίδια και αρχική τιμή 199 λίρες.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και το «Netflix των παιχνιδιών», όπως αποκαλείται, θα είναι διαθέσιμο σε 14 χώρες, μεταξύ αυτών το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και οι ΗΠΑ. Θα διαθέτει παιχνίδια από 21 διαφορετικές εταιρείες και η τιμή του «founder’s edition» θα περιλαμβάνει ένα kit hardware, τρεις μήνες premium συνδρομής και έναν μήνα standard υπηρεσία. Στη συνέχεια, το μηνιαίο fee θα διαμορφώνεται στις 8,99 λίρες.

Ο Phil Harrison, επικεφαλής της ομάδας της Google για το Stadia, δήλωσε: «Θέλαμε να τιμήσουμε πραγματικά τους πρώτους gamers που θα εγγραφούν στο Stadia με κάτι ιδιαίτερο, κάτι που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού, ενώ έχουν επίσης το δικαίωμα να υπερηφανεύονται ότι είναι οι πρώτοι παίκτες στην πλατφόρμα.

Θα έχουν για πάντα ένα ‘‘παράσημο’’ στην πλατφόρμα τους που θα λέει ότι ήταν founders». To Stadia Pro είναι κάτι αντίστοιχο με το Playstation Plus και το Xbox. Αν και δεν επιτρέπει πρόσβαση σε online gaming, ενισχύει την ποιότητα των παιχνιδιών σε streaming (από 1080p και stereo ήχο σε 4KHDR σε surround ήχο). Η βασική εκδοχή του Stadia, γνωστή ως Base, δεν θα έχει συνδρομή αλλά θα λανσαριστεί μετά το 2020.
(Πηγή: Marketingweek.com)