Η Google ανακοίνωσε νέα εργαλεία απορρήτου για ένα πιο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. Χαρακτηριστικά, πλέον, την πρώτη φορά που κάποιος θα ενεργοποιήσει το Location History, το οποίο είναι απενεργοποιημένο ως προεπιλογή, η επιλογή αυτόματης διαγραφής θα έχει προκαθοριστεί στους 18 μήνες. Η αυτόματη διαγραφή στο Web & App Activity θα έχει και αυτή προκαθοριστεί στους 18 μήνες, για νέους λογαριασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα των δραστηριοτήτων των χρηστώ θα διαγράφονται αυτόματα μετά από 18 μήνες, αντί να διατηρούνται μέχρι να επιλέξουν να τα διαγράψουν οι ίδιοι οι χρήστες. Ο Sundar Pichai, CEO της Google & Alphabet, επισημαίνει: «Καθώς σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας, εστιάζουμε σε τρεις σημαντικές αρχές: Να διατηρούμε τα στοιχεία σας ασφαλή και απόρρητα, να τα διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα και να δίνουμε σε εσάς τον έλεγχό τους. Σήμερα, ανακοινώνουμε βελτιώσεις σε σχέση με την ιδιωτικότητα, οι οποίες εξυπηρετούν και τις τρεις αυτές αρχές. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν αλλαγές στις πρακτικές αποθήκευσης δεδομένων στα βασικά προϊόντα μας, ώστε να περιορίζεται αυτόματα το πλήθος των δεδομένων».