Η συγκεκριμένη λειτουργία θα εμφανίζεται στην ενότητα ρυθμίσεων του λογαριασμού κάθε χρήστη και θα επιτρέπει την ενεργοποίηση της αυτόματης διαγραφής αυτών των δεδομένων μετά από τρεις ή 18 μήνες. Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Πρέπει να έχετε πάντα τη δυνατότητα να ελέγχετε τα δεδομένα σας με τον τρόπο που σας βολεύει καλύτερα. Και εμείς στη Google δεσμευόμαστε να σας παρέχουμε τον καλύτερο και βέλτιστο έλεγχο για να το πετύχετε».