Η Freenow, θέτει μετρήσιμους στόχους, εγκεκριμένους από την Πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), για περισσότερο βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη. Τον τελευταίο χρόνο, οι διαδρομές Freenow με ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά 34%.

Συνολικά, 46% των διαδρομών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του app σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Αυτό σημαίνει πως εξοικονομήθηκαν 2.067 τόνοι CO2 με ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας σε όλη την Ευρώπη, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τις εναλλακτικές επιλογές μικροκινητικότητας, οι χρήστες του Freenow app στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν κράτηση για ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί μέσω του στόλου «Green Ταξί» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η Άσπα Τοπαλίδου, General Manager της Freenow Ελλάδας, αναφέρει: «Στη Freenow, πιστεύουμε ότι οι βιώσιμες μετακινήσεις είναι βασικός πυλώνας για τη μείωση της ρύπανσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τις καλύτερες πρακτικές για τον κλάδο της μετακίνησης. Ευθυγραμμίζοντας τους στόχους μας με τα επιστημονικά πρότυπα, μετριάζουμε τις περιβαλλοντικές μας εκπομπές και ανοίγουμε το δρόμο για πιο ανθρώπινες και βιώσιμες πόλεις».